4 Şubat 2012 Cumartesi

Travma mı beni doğurdu ben mi travmayı? BÖLÜM 1

Eşcinsellik bir travma sonrası sendromu mu yoksa doğuştan gelen bir özellik mi?Tartışmalar süredursun ben bu duruma kendi yaşamımla açıklık getirmek istiyorum.Benim küçüklüğümle ilgili hatırladıklarım hep parça parça kesitler.Çocukluğumun büyük kısmı babannemlerde geçti.Ufak bahçeli bir evde her türlü hayvanlarla.Amcam ve halalarımla.Amcam benim ikinci babam sayılır.Benim için yapmadığı,yapmayacağı şey yok.Küçükken  halalarımın bebekleri ile oynamaya bayılırdım.Kafama bandanayı takar bütün evi süpürür,yemek pişirir,onlara yedirirdim.

Hiçbir zaman arabalardan,silahtan hoşlanmadım.Oyuncakçılardan hep barbi aldırırdım.Babamın terslenmelerini,erkek adamın ne işi var bunlarla demelerini  annemin o daha çocuk,alalım gönlü olsun,çocuk işte ne anlasın demelerini ve sonunda elimde en yeni barbi bebekle oyuncakçıdan ayrılmamızı çok net hatırlıyorum.Sonra bir de cinsiyetçi,ayırımcı Mcdonald's oyuncakları var.Hasta olurdum hepsini toplayacağım diye.Ama o nasıl şeydi bazen erkeklere ayrı kızlara ayrı oyuncaklar verirlerdi.Erkeklere klasik ya araba ya da action man,kızlara herbiri birbirinden güzel kıyafetli,farklı farklı saçlı barbiler.O action man'i de bi sevememiştim.Ne şöyle uzun saçları ne de farklı farklı kıyafetleri vardı.Ben hep kızlar için olan setleri tamamlardım.Herkes garip garip bakıyor,kıs kıs gülüyordu.Bunların farkındaydım ama ben onlardan hoşlanıyordum.

Sonra büyüdüm ilkokul çağına geldim.Yazlık almıştı babam.Benim yaş grubumda birçok çocuk da vardı.Biri de Ayşe adındaki kız arkadaşımdı.Tabi sadece arkadaştık.Ben sürekli onun yanında takılıyordum,onun bana ilgisi hoşuma gidiyordu.Bir de onun kuzeni vardı.O da bizimle yaşıttı.Üçümüz gezerdik.Ben Ayşe ile aynı sınıftaydım aynı zamanda.Onun yanına oturur,o hangi kalemi,defteri kullansa onun aynısını kullanırdım.Teneffüslerde erkekler maç yapardı biz de ip atlardık.Tabi ilkokulda homofobi o kadar olmuyor o yüzden rahattım.Hep kızlara özenir,onlara kendimi yakın bulur,onlarla oynardım.Ben de dahil herkes Ayşe'den hoşlandığımı sanıyordu ama benimkisi bir özentilikti.Onun benimle birlikte oturması,oynaması,yanımda olması aslında hoşuma gidiyordu ama hiçbir zaman ona karşı seksüel bir duygum olmadı.Aslında o yıllarda ne kızlardan ne de erkeklerden hoşlanıyordum.Yani aseksüeldim.Erkeklere de hep uzaktım.Birçok erkek arkadaşım vardı ama sonra onlar futbolu,arabaları,savaşçılık oynamayı seçti.Ben de kızlarla ip atlamayı.

Derslerim çok iyiydi.Amcam sağolsun bana zaten ilkokula gitmeden herşeyi öğretmişti.Onunla beraber sinemaya gider,beraber gezer,beraber uyur,beraber yıkanır,beraber yer içerdik.En yakın arkadaşımdı o benim.Herşeyin ilkini o yaşatmıştı bana............

11 yorum:

  1. Sanırım ben de aklıma bile gelince rahatsız olduğum çocukluğumla yüzleşmeliyim en yakın zamanda.

    YanıtlaSil
  2. hımm güzel bir yazı dizisi başlıyor gibi :))

    +yazı fontun hakkında şahsi fikrimi söylemeden edemicem okurken yazılar üstüme üstüne geliyor çivi yazısı gibi bir biri içine girmiş gibi gözüküyor ://

    YanıtlaSil
  3. patrick bence de yüzleş herkesin geçmişi ile yüzleşmeye ihtiyacı olur:)

    o Gay şimdi nasıl olmuş???

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim dikkate aldığın için :) şimdi daha iyi

    nasıl dice mi bilemedim ama bi de (el ayak dolanır) virgül ve noktadan sonra bi boşluk olursa daha ferah gözükcek gibi

    yolabilirsin hakettim :)))

    YanıtlaSil
  5. Ama onu düzeltmem için tüm yazıyı yeniden düzenlemem gerek :( Boş vaktimde düzeltirim artık onu olur mu:)) başka bir arzun varsa söyle söyle utanma :))

    YanıtlaSil
  6. haha bunu okuduk zaten bundan sonra gelecekere bakalım biz

    YanıtlaSil
  7. ben bir katkı yapabilir miyim O gay izin verirsen..

    arada paragraf da yapar mısın. yani ekrandan bir şey okurken satırları karıştırmamak için aralarda boşluklar olması çok önemli.. yoksa senin bu yazı dizin bizim gözlerimizi şaşı yapabilir :)

    bu arada sen daha küçükken ne kadar marjinalmişsin öyle.. ben pek kız bebek istediğimi hatırlamıyorum.. ama senin gibi okulda hep en yakın arkadaşım bir kız olurdu.. onunla oturur onunla yaşardım her şeyi.. kızlara özenirdim, onlar evde topalanırlardı, konuşurlardı ben o eve gidemezdim ki :(

    YanıtlaSil
  8. tamam bilgisayarda yazı yazmayı bilmiyorum kabul ediyorum. Ama bunları dikkate alıp yeni yazımı öyle yazacağım sırf şaşı olmayın diye :))
    Evet hep marjinaldim ve o marjinalliğimden hiçbir şey kaybetmedim :))

    YanıtlaSil
  9. okulda en yakın arkadaşı kız olmayan (ama kızlarla iyi geçinen) hep bir erkek kankası olan ben miyim yahu :/ +bebeklerden ziyade arabalarla oynamasını daha çok sevmiştim ayrıca :)

    YanıtlaSil
  10. o gay yoksa sen gay değil misin? :)))

    YanıtlaSil
  11. bir an şüphelendim kendimden (oO)

    YanıtlaSil