1 Şubat 2012 Çarşamba

Gizli Anların Yolcusuna...


Gizli anların yolcusu'nu dün bitirdim.Herkesin bildiği gibi kitap eşcinsel aşkı anlatıyor.Açıkça söylemek gerekirse bu aşkın başladığı sayfalara zor geldim.Yaklaşık 150.sayfalarda iki erkek gerçek duygularını anlayıp yakınlaşıyor.Tamam Ayşe Kulin'in dili öyle akıcı ki ne yazsa okunup gidiyor.Ama bir beklentim olunca 150.sayfalara zor ulaştım biraz heyecanlanırım,biraz duygulanırım ümidiyle.Kitabın sadece son bölümü biraz heyecanlı geldi bana o kadar.Onda da aşkın heyecanı değil herşey açığa çıktığı için yaşanan olayların heyecanı vardı.Kitapta tamam iki erkeğin aşkı vardı ama bu aşk gerçekten yüzeysel kalıyordu.Ne bir coşku,ne bir tutku vardı.Bu aşk beni bile çok fazla heyecanlandırmadan kitap bitti.Aşk vardı aslında ama yaşar gibi değil uzaktan seyreder gibiydik aşkı.Tamam Ayşe Kulin tabi ki de yaşadığını değil gözlemlediği,duyduğu ya da hayal ettiği şeyleri yazmış ama işte içine girememiş aşkın.Ama kitap bir dizi,bir film izler gibi hızla okunuyor ve bittiğinde eksik kalan duygularla içiniz tuhaf oluyor.Ben yine de Ayşe Kulin'i böyle bir konuyu dile getirdiği için tebrik ediyorum.Nasıl kadınla erkek arasında aşk gayet doğalsa iki erkek arasında da aşkın doğal olduğunu ve aşkın aslında cinsiyet,sınıf,ırk,dil,din ayırımı yapmadan yaşandığını söylemek istemiş.Ben okumanızı öneririm.

2 yorum:

  1. ben bu kitaptan yeni haberdar oldum. teşekkürler canım..

    hemen edinip okuyacağım.. bundan önce Ali ile Ramazan ı okumuştum.. o da beni tatmin etmemişti. bu da etmeyecek eminim.. neden böyle; çünkü bunlar bu alanda yazılmış ilk kitaplar..

    nasıl ki ilk Türkçe romanlar ele alınmayacak kadar basit ve gereksiz (kesinlikle aşağılamıyorum, olması gereken bu zaten) bu kitaplarda yüzeysel kalıyor.. bu demektir ki zamanla bu alanda çok iyi yapıtlar olacak, ve toplumun okuması ve öğrenmesi için gerekli şartlar sağlanacak..

    yani güzel hareketler bunlar, desteklemeliyiz..

    YanıtlaSil
  2. bikomoko bence de oku oldukça sürükleyici pişman olmazsın:)

    BiGay birşey değil:)) bence de eşcinsellik konusunda böyle popüler kitapların yazılması çok güzel benim ailemde herkes okudu hatta onlar bana önerdi tabi benim durumumdan bi haber olarak:)) bence de yeni kitaplar çok daha güzel ve gerçekçi olacaktır sonuna kadar desteklemeliyiz:))

    YanıtlaSil